onsdag 20 juni 2007

Rullstolsburen ska heta rullstolsbunden igen

Nu är det beslutat. Rullstolsburen ska heta rullstolsbunden igen. Man har konstaterat att personer som sitter i rullstol faktiskt är bundna till stolen. Rullstolen kommer alltså inte längre att klassas som ett fordon utan precis på samma sätt som ett par helt fungerande ben.

Bengt Bergbom på länsstyrelsen säger:

"Om man inte har fungerande ben så är man faktiskt bunden till att sitta i rullstol. Alltså är man rullstolsbunden. Visst, en rullstolsbunden är rullstolsburen också, eftersom de faktiskt åker omkring i rullstol, men vi har beslutat att det ska heta rullstolsbunden igen."

Enligt Expressen så kommer det att kosta Stockholms landsting 30 miljoner att ändra om all dokumentation och trycksaker etc till det nygamla "rullstolsbunden"... en summa som vi skattebetalare får betala.

Skriv gärna på min protestlista mot beslutet. Det är bara att skriva sitt namn som kommentar i detta inlägg.

3 kommentarer:

Johnny sa...

Hehe. Skulle det inte bli av kan du ju starta en namninsamling.

Anonym sa...

vA!? 30 miljoner? hur fan är det möjligt? det är fan värre än när sl la ner en kvarts miljon på ta fram en ny logga, som dom inte använde.. menmen, varje dag möts man av nya överraskningar..

Jonas Rask Samuelsson sa...

Det är inte kostnaden i sig som skräcker mig utan att man bygger fast sig vid att människor skall vara "BUNDNA" vid sin rullstol. Där for framtidens teknikutveckling och rehab all världens väg ... *SUCK*