lördag 23 juni 2007

Prima husmorstips vecka 25

På djupt vatten kommer att ha som ett stående inlägg, helst varje vecka, där jag presenterar mina bästa husmorstips. Självklart är ni helt välkomna att skriva era egna husmorstips som kommentarer i dessa inlägg.

Ägg mot perspirant

Det är ganska jobbigt nu på sommaren när det är så himla varmt ute. Man blir lätt svettig när man petar och påtar i trädgården. Tillslut så står man där med blöta fläckar under armarna och luktar äckligt.
Misströsta ej! Det finns en lösning på alla svettproblem. Tag som vana när ni duschar att smörja in det akuta området med råa ägg. Om ni har problem med exempelvis armsvett så räcker det med ett ägg per armhåla. Tvätta först med tvål och smörj sedan in armhålorna med ägg.

Bensinmarshaller

På tal om trädgårdar så kan det ju vara trevligt att ha trädgårsfest ibland. Något jag har upptäckt är att man ofta glömmer att köpa hem marshaller. Sedan står man där med 40 pers i trädgården, men inget ljus.
Då kan man göra bensinmarshaller.

Gör så här: Gräv små gropar i gräsmattan. Gräv gärna så att ni sparar jorden och gräset så ni kan fylla i hålet sedan när festen är slut. Fyll hålen med bensin (nu kanske ni förstår varför jag skriver att ni ska gräva små hål) och tänd sedan på bensinen. Bensinen brinner ganska länge och alstrar både ljus och värme. Dessutom är bensin inte farligt för gräsmattan eftersom det innehåller en massa med kväve. Ni kommer att märka att gräset där kommer att växa mycket bättre än förr.

Inga kommentarer: